Doorontwikkeling GRIP&GLANS mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Nardi SteverinkActueelLeave a Comment

Vorig jaar is het GRIP&GLANS Programma RUG/UMCG, in samenwerking met de gemeente Midden-Groningen, een project gestart om de GRIP&GLANS-groepscursus door te ontwikkelen voor een nieuwe doelgroep, namelijk voor mensen die langdurig in de bijstand zitten. Er is voor deze doelgroep gekozen omdat er binnen de gemeente Midden-Groningen behoefte is aan meer ondersteuning voor deze mensen. Er wordt verwacht dat deze doelgroep baat kan hebben bij de G&G-cursus. Via gesprekken met langdurig bijstandsgerechtigden en relevante stakeholders (sociaal werkers, werkcoaches, welzijnscoach) hebben wij eerst de wensen en behoeften van de doelgroep in kaart gebracht. Op basis daarvan zijn een aantal aanpassingen gemaakt in de bestaande G&G-groepscursus, die specifiek aansluiten bij de wensen en behoeften van deze doelgroep. Op dit moment is een eerste proef-cursus uitgevoerd, en na de zomer zal de nieuwe G&G-cursus verder uitgetest worden met twee testgroepen. Aan de hand van deze testgroepen evalueren we de ervaringen van de docenten en cursisten en de implementatie van de cursus in zijn geheel. Na de testfase zal de definitieve inhoud van de nieuwe G&G-cursus voor deze groep vastgesteld worden. Dit zal naar verwachting in de loop van 2022 zijn. Blijf de G&G-nieuwbrief in de gaten houden voor het vervolg van deze nieuwe spannende ontwikkeling. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *